Delicatessen

Bij de Proeverij van Dwingeloo vindt u de lekkerste delicatessen. Met zorg samengesteld assortiment bestaande uit onder andere kazen, vers gebrande noten, olijfolies en diverse droge worsten. Het assortiment wisselt daarnaast gedurende het seizoen. Wij nemen u graag mee op uw ontdekking van nieuwe smaken en geuren in onze winkel.

Kazen

Een mooie selectie van Hollandse, boeren en buitenlandse kazen zijn vers van het mes te verkrijgen. Een stuk jong belegen of oude kaas voor op brood, geitenkaas voor op de salade of een mooie borrelplank samenstellen met onder andere een zachte schimmelkaas, blauw geaderde kaas of een harde boerenkaas.

Noten

De geur van vers gebrande noten kan u tegemoet komen als u de winkel binnen loopt. Een mooie samenstelling van de populaire cashew- en pecannoten tot de exclusieve macademia’s zijn bij de Proeverij te verkrijgen.

Olijven, olijfolie en balsamico

Vloeibaar goud, ook wel olijfolie. Proeverij van Dwingeloo heeft met zorg (h)eerlijke en kwalitatief goede olijfolies geselecteerd. De olijfolies zijn verkrijgbaar in mooie kant en klare verpakkingen maar zelf tappen is ook een optie. Daarnaast zal er ook een variatie aan olijven te verkrijgen zijn, zoete of met knoflook gemarineerde olijven bij de Proeverij bent u hiervoor aan het juiste adres. Voor de fijnproevers heeft de Proeverij diverse azijnen en balsamico’s in huis, waaronder een 20 jaar oude aceto balsamico.

Worst

Bij een proeverij mag een (droge) worst niet ontbreken. De selectie van droge worsten is van goed gehouden varkens en de beste ingrediënten. Naast de droge worst is vers gesneden pata negra schouderham een heerlijke aanvulling op de borrelplank.